علت به وجود آمدن جلبک ها در آکواریوم
بطور خلاصه، دلایل ایجاد جلبکها ، نور بیش از حد ، عدم تعادل بین مواد مغذی (نیتروژن ، فسفر و غیره) ، گردش ناکافی آب و دی اکسید کربن است.
محیط های آکواریوم دائماً در حال تغییر می باشد و روش های مقابله با آنها نیز متفاوت است. روند تکامل جلبکها، در مقایسه با فرآیند تکامل گیاهان یکی است و هر دو مشترکات زیادی دارند. به همین علت بسیاری از جلبک ها ،به ویژه در آکواریوم های گیاهی بوجود می آیند، زیرا عناصر مورد نیاز برای رشد جلبک ها و گیاهان مشابه هستند. بنابراین ، شرایطی را برای تکثیر در آکواریوم پیدا خواهند کرد.
یکی از عوامل رشد جلبک ها ،که در چند ماه اول راه اندازی اکواریوم به چشم می خورند این است که، باکتری های مفید به اندازه کافی برای تبدیل آمونیاک از طریق چرخه نیتریفیکاسیون وجود ندارد و بیش از حد بودن آمونیاک،باعث رشد خزه وجلبک شده و مانع رسیدن نور و مواد مغذی به گیاه می گردد ودر نهایت موجب نابودی گیاه می شود. کمبود اکسیژن نیز باعث می شود که گیاهان، ماهیان و باکتری های مفید، برای بدست آوردن اکسیژن تلاش کنند .که این امر باعث آسیب دیدن باکتری های مفید و موجب افزایش آمونیاک و در نهایت موجب رشد جلبک می گردد. بنابراین مقدار سطح اکسیژن در آکواریوم مانند سایر موارد دیگر مهم است.
مهمترین هدف مشترک در این محیط ها، حفظ برقراری تعادل و پایداری در آکوسیستم است که به صورت زنجیره وار مستلزم رعایت برخی نکات و ابزارهایی می باشد که باید حتما رعایت شود. پس ضمن رعایت و داشتن دانش کافی در نوع فعالیت و کنترل نقاط وپارامترهای ضروری محیط جهت مقابله با جلبک ها امری ضروری است.